Artikel i Respons oktober/november 2005

 
Presenterar din bostad på bästa sätt

Michael Hawthorne har rest mycket i världen och har en Fil. Kand. i historia och ekonomi. Under åren har han arbetat som ekonom i den privata sektorn och med människor inom det offentliga. När han ville pröva på något nytt lät han sig inspireras av sin syster Patricia som utbildat sig till fastighetsmäklare.

Michael var klar med utbildningen till fastighetsmäklare sommaren 2003. Efter utbildningen praktiserade han hos en av Skånes mest intressanta mäklarfirmor, Uppvik & Döttrar, där han sedan arbetade som mäklare under ett år, och därefter hos Mäklarfirman Cronborg ett år. I augusti år 2005 startade han Hawthorne Mäkleri, där han är ansvarig för området runt Öresund medan Patricia tar hand om den skånska sydkusten.

Hawthorne Mäkleri inriktar sig på att sälja bostäder som de själva gillar och kan tänka sig att bo i, intressanta hus och lägenheter som har det där lilla extra. Michael är historiskt intresserad och försöker få med lite historik kring huset och området det ligger i, och lägger även ned mycket energi på att ta riktigt bra fotografier på bostaden.

Det resulterar i välgjorda objektbeskrivningar där man får med alla relevanta fakta och presenterar bostaden på ett smakfullt och attraktivt sätt. Företaget jobbar alltid med ett begränsat antal objekt så att man kan lägga ned mycket tid på varje. Michael är ansluten till Mäklarsamfundet och kan därför erbjuda säljaransvarsförsäkringar mot dolda fel för de säljare som så önskar.

Marknadsföringen av en bostad som skall säljas är mycket viktig och man använder sig av Sydsvenskan, Metro Hus & Hem, Hemnet samt den egna hemsidan. Det finns även möjlighet att ha med annonser i magasin som Residence och danska Bolig Eksklusiv för de säljare som så önskar.

Hawthorne Mäkleri är visserligen ett nystartat företag, men har redan sålt flera bostäder – bland annat en takvåning vid Ribersborg där utgångspriset var 3,9 miljoner och slutpriset blev 5,4 miljoner. Med stor livserfarenhet, goda meriter från andra mäklarfirmor och en ovanligt bra känsla för hur en bostad kan presenteras, är det här ett mycket intressant alternativ för dig som vill sälja din bostad!

« Tillbaka «